Demachiante naturale

Imagine

Pentru ingrijirea tenului acasa, plantele medicinale reprezinta o solutie benefica. Infuzia de galbenele, coada-soricelului si musetelul ajuta la ingrijirea tenului in profunzime, avand efect antiseptic si antimicrobian.

O baie de aburi cu astfel de plante se poate face saptamanal. Tenul se poate curata zilnic cu infuzie de plante. In cazul tenurilor acneice, pe langa musetel, coada-soricelului si galbenele se pot adauga pelin si salvie.

 

Atat pentru inlaturarea impuritatilor de pe fata, cat si pentru hidratare si mentinerea elasticitatii, sucul de struguri este excelent. Cu acest suc se fac lotionari ale fetei si se lasa sa actioneze 10 minute, dupa care obrazul se spala cu apa calduta. Timp de doua saptamani se vor face lotionari zilnice, apoi o data la doua zile.

 

Si sucul de lamaie poate fi un demachiant apreciat. Cu acest suc se sterge fata, se lasa sa actioneze 10-15 minute, apoi tenul se spala cu apa calduta. Lamaia este utila si in cazul punctelor negre sau al porilor dilatati. Din sirul demachiantelor naturale nu poate lipsi castravetele. El este un bun degresant, contribuind si la mentinerea elasticitatii pielii. Cu sucul de castravete se fac lotionari zilnice ale tenului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s