Epilarea cu zahar, alternativa la epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara este una dintre cele mai comune metode de epilare adoptate de femeile din intreaga lume. Dar, in acelasi timp, este si una dintre cele mai dureroase. 

O noua inovatie in domeniul cosmeticii este indepartarea parului cu pasta de zahar

Exista doua metode de epilare cu zahar: una in care pasta se aplica la temperatura calduta si este indepartata cu benzi si unca prin care pasta rece este masata in foliculii de par, in directia de crestere, exfoliind astfel radacinile firelor noi de par. 

Epilarea cu pasta de zahar, la cald

Intr-o mare masura, aceasta forma de epilare este asemanatoare celei cu ceara. Pasta de zahar si apa, care are consistenta cremoasa, ca mierea, este intinsa pe piele cu o spatula de lemn si indepartata apoi cu benzi de hartie cerata.

Diferentele intre epilarea cu ceara si epilarea cu zahar

Pasta de zahar este obtinuta din ingrediente de baza, inclusiv zahar, apa si suc de lamaie (unele formule contin, de asemenea, agenti hidratanti sau glicerina) – care face ca tratamentul sa fie inofensiv pentru piele. Mai mult, este foarte sigur pentru cele care au pielea sensibila sau sufera de diverse alergii.

Este mai putin dureros

Deoarece nu adera la stratul de piele, pasta de zahar smulge doar firul de par nu si celulele de piele, ceea ce face ca intreg tratamentul sa fie mai putin dureros. 

Aplicarea initiala este si ea mai putin dureroasa, pentru ca, spre deosebire de ceara, pasta de zahar este incalzita la o temperatura mai acceptabila pentru piele. 

Mai putine iritatii 

Dupa epilarea cu ceara, pielea are nevoie de doua zile pentru a se calma definitiv, din cauza temperaturii ridicate si a tratamentului agresiv. Epilarea cu zahar este mult mai blanda si efectele se amelioreaza dupa doar cateva ore.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s