Masti cu miere pentru toate tipurile de ten si impotriva acneei

Imagine

Pentru tenul gras

– Masca din tarate de grau, lapte si miere. O lingurita de miere, o lingurita de tarate de grau si o jumatate de ceasca (mica!) de lapte cald. Amestecam aceste ingrediente pana obtinem o pasta pe care o aplicam, evident, pe ten. O lasam 30 de minute si o indepartam cu apa calduta.

– Masca din aloe si laptisor de matca. Stoarcem zeama dintr-o frunza de aloe pana umplem doua linguri. O maestecam cu 1 gram de laptisor de matca pur. O aplicam pe fata pentru 15-20 de minute.

– Masca din argila, castraveti si laptiosr de matca. Doua linguri de suc de castraveti, o lingura de argila si 1 gram de laptisor de matca. 25-30 de minute aplicata pe fata.

– Masca din drojdie, grapefruit si laptisor de matca. In doua linguri de suc proaspat de grapefruit amestecam bine o lingura de drojdie de bere. Continuam amestecarea cu 1 gram de laptisor de matca. 20-25 de minute de aplicare pe ten.

– Masca din rosii si laptisor de matca. Zdrobim miezul unei rosii cat sa umplem o lingura. Adaugam 1 gram de laptisor de matca si amestecam. Lasam pasta sa actioneze 20 de minute.

Pentru tenul uscat

– Masca din: doua linguri de lapte, o lingura de tarate de grau, o lingura de miere si 1 gram de laptisor de matca. Le amestecam sa se omogenizeze. Purtam masca aceasta 25-30 de minute si o scoatem cu apa calduta.

– Masca din: o lingurita de malai, o lingurita de iaurt, o lingurita de miere si 1 gram de laptisor de matca. Mai departe, procedam ca mai sus.

– Masca din: o lingura de branza de vaci, o lingura de suc de portocale si 1 gram de laptisor de matca. 20-25 de minute de aplicare.

Pentru tenul mixt

– Masca din struguri, zeama de lamaie si miere. Cate o lingurita din fiecare, cu specificatia ca boabele de struguri le zdrobim si le folosim zeama. Cu pasta rezultata dupa ce amestecam ingredientele ne ungem tenul, care astfel va fi hidratat si pregatit inclusiv sa suporte venirea frigului. Indepartam masca, folosind apa calduta, dupa 15 minute.

– Masca din miere, iaurt si cafea alunga pungile de sub ochi. 8 lingurite de iaurt degresat, 4 lingurite de cafea macinata, 4 lingurite de cacao, 2 lingurite de miere. Intindem masca pe ten si o lasam cel putin 30 de minute.

Pentru punctele negre si acnee

– Masca din miere, cafea si scortisoara. Cafeaua o folosim sub forma de zat, o lingura. Scortisoara o punem pudra, doua linguri. Miere ne trebuie trei linguri. Pentru inceput, jumatate din cantitatea de miere o amestecam cu zatul de cafea. Ne ungem si ne masam fata cu pasta obtinuta, apoi ne spalam si clatim cu apa calduta. Cealalta jumatate din miere o amestecam cu scortisoara. Ne punem aceasta masca si o lasam 30 de minute. Folosim acest tratament saptamanal. Rezultatele apar dupa cel putin trei saptamani.

Pentru ochi

Dupa demachiare si inainte de culcare, in jurul ochilor aplicam urmatoarea masca: o lingurita de miere de salcam, o lingurita de banana pasata si 0.5 g de laptisor de matca. O lasam 20 de minute si o dam jos cu apa rece. La interval de cateva saptamani, folosim tratamentul in trei seri la rand.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s