Cum previi cresterea firelor de par de sub piele

 

Firele scurte de par, care apar de cele mai multe ori la persoanele cu pielea sensibila, pot cauza probleme reale de sanatate.

 

De multe ori, aceste fire razlete sunt cauza furunculilor sau infectiilor tegumentare care ulterior davin tratabile doar cu antibiotice. Astfel de tratamente duse pe termen lung, pot afecta ficatul si totodata functionarea buna a intregului organism, potrivit lyla.ro.

 

Insa, pentru a evita astfel de probleme, exista o serie de solutii ca sa scapam de acesti foliculi buclucasi.

 

Foarte important este sa te exfoliezi inainte de epilare. Astfel, odata cu indepartarea celulelor de piele moarte, vei putea ajunge mai usor la aceste fire de par si vei reusi sa le indepartezi mai usor. Pentru o exfoliere usoara, poti folosi un scrub facut din ingrediente naturale precum sare si ovaz, zahar si aloe vera, zahar brun si vanilie.

 

Un alt factor foarte important, este hidratarea pielii. Insa, pentru a o inmuia este indicat sa folosesti ulei de masline, atat inainte de epilare cat si dupa. Astfel, firele de par se vor inmuia si vor fi mai usor de extras.

 

Insa, in cazul in care infectiile despre care am mentionat mai sus apar in orice caz, este bine sa aplicati cat se poate de repede o lotiune prescrisa de medic, pentru a nu ajunge l atratament cu antibiotice. Foarte important este sa nu folositi produse cu alcoo, pentru ca acestea nu fac decat sa irite pielea.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s