4 alimente pentru par mai sanatos

 

4. Ouale
Ouale sunt bogate in biotina, o vitamina din complexul vitaminic B implicata in procesul de crestere a parului si in mentinerea sanatatii scalpului. Din fericire, aceasta fiind produsa de organism in intestinul gros, cazurile de deficienta semnalate sunt rare. Totusi, exista si persoane la care lucrurile nu merg bine, si atunci se impune consumul de alimente bogate in biotina.  

 

3. Spanacul
Frunzele de spanac sunt excelente pentru organism din mai multe motive, printre care se numara si acela al sanatatii parului. Actorii cheie de aceasta data sunt folatii si fierul. Folatii ajuta la crearea globulelor rosii in sange, iar fierul la transportul de oxigen pe care acestea il realizeaza. Rezultatul anemiei (lipsei de fier) este devastator, celulele ajungand in imposibilitatea de a primi suficient oxigen, iar de aici si senzatia permanenta de slabiciune, oboseala si pierderea parului.

 

2. Somonul
Pe langa faptul ca este bogata in proteine si vitamina D (ambele sunt elemente cheie pentru un par puternic), carnea de somon contine acizi grasi omega-3. Organismul uman nu sintetizeaza aceste substante de care parul are nevoie sa creasca, asa incat ele trebuie gasite in mancare. Somonul si alte cateva specii de pesti sunt cele mai potrivite. Aproximativ 3% din firul de par este compus din acesti acizi grasi. Acizii omega-3 se intalnesc si in membranele celulare, respectiv pielea scalpului. Daca somonul nu te incanta, ai la dispozitie si urmatoarele alternative: heringul, sardinele, pastravul sau macroul.

1. Nucile
Nucile sunt mai sanatoase decat am crede la prima vedere fiindca sunt inzestrate cu o cantitate semnificativa de acizi omega-3 si furnizeaza biotina. De asemenea contin cupru, mineral care ajuta la mentinerea luciului si culorii parului natural. Incercati sa folositi ulei de nuci in salate daca nu aveti posibilitatea sa le serviti crude.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s