Cum poate dauna consumul de limonada

Combinatia simpla dintre lamaie, apa si miere naturala constituie una dintre cele mai gustoase bauturi racoritoare. Datorita continutului sporit de nutrienti, unii medici o recomanda chiar in dietele pentru slabit si pentru detoxifierea organismului.

 

Oricat de hilar vi s-ar parea, inofensiva limonada determina unele efecte secundare atunci cand este consumata in exces.

 

Bautura cu lamaie si apa are acel caracter aspru, care ne face sa salivam, datorita concentratiei mari de acid citric. Contactul acestuia cu dintii, la intervale scurte de timp, si pe o perioada relativ indelungata, distruge smaltul si face dintii mai sensibili la cald si rece. Neplacerile pot fi evitate foarte usor, prin simpla utilizare a paiului. Daca te confrunti deja cu probleme de acest tip, programeaza-te cat mai curand la un cabinet stomatologic.

 

Prea multa limonada poate declansa senzatia de arsuri la nivelul stomacului persoanelor sanatoase si poate intensifica simptomele la cei cu asemenea disfunctii ale aparatului digestiv.  Arsurile apar in momentul cand sfincterul esofagian, situat intre esofag si stomac, functioneaza deficitar permitand acidului gastric sa se intoarca in esofag, prin ceea ce medicii au denumit reflux gastro-esofagian. Solutia pentru a te simti mai bine nu este renuntarea doar la limonada, ci la toate sucurile acidulate.

 

Lamaile au un continut foarte ridicat de acid ascorbic, adica de vitamina C. Doar un pahar de suc de lamaie contine pana la 94 mg de acid ascorbic, potrivit specialistilor. Acest nutrient este bine cunoscut pentru proprietatile sale diuretice. Vitamina C creste productia de urina in rinichi, ajutand organismul sa elimine excesul de lichid si de sodiu mult mai repede decat in mod normal.

Iata, prin urmare, ca limonada grabeste urinarea si deshidratarea. Foarte important este sa nu incerci sa-ti potolesti setea doar cu limonada si sa bei apa. O persoana adulta trebuie sa bea intre 8 si 12 pahare de apa zilnic.
             

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s