Mustul- cocktail de vitamine

 Mustul sau Vinum mustum dupa denumirea in latina, este o bautura fara alcool din struguri. Aceasta devine vin in timp, prin procesul de fermentare.

Mustul contine vitaminele A, B1, B2, C, are un efect revigorant, detoxifica organismul si stimuleaza imunitatea acestuia.

Mustul pregatit in maniera traditionala rezulta din procesul de stoarcere a strugurilor, eliminandu-se coaja. Cercetatorii au descoperit ca si coaja contine antioxidanti, si alte substante active care transforma mustul intr-o arma impotriva cancerului.

Mustul obtinut din struguri rosii are cele mai multe proprietati benefice organismului, acesta prevenind totodata si bolile de inima.

Mustul proaspat, consumat in cantitati de pana la un litru pe zi, are capacitatea de a stimula activitatea renala, intarind organismul si facandu-l imun in fata unor diverse boli.

Este recomandat in curele rapide de dezintoxicare, actioneaza ca un intaritor pentru persoanele aflate in stare de convalescenta si pentru cele care sunt bolnave. Totodata sprijina si imbunatateste activitatea creierului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s