Rosu sau verde- ce culoare este mai sanatoasa?

Ouale albe sau cele maro, paine inchisa sau deschisa la culoare, ardei rosii sau verzi? Este culoarea alimentelor doar o chestiune de gust sau este ceva mai mult?

Galben tare, rosu tipator si verde crud: trei culori care atrag atentia asupra ardeilor din orice raft! Totusi, nu doar optica trebuie sa fie decisiva. Ardeii rosii au mai multe vitamine decat cei galbeni sau verzi! Explicatia este una simpla si cat se poate de logica: legumele rosii se recolteaza atunci cand sunt coapte, astfel pot forma pana in ultimul moment substante nutritive, care ne fac bine.

Orezul: alb sau brun?
Carbohidratii din boabele mici ne tin o perioada de timp relativ lunga saturati. Calciu, proteine si potasiu intaresc musculatura si oasele. Stiati ca orezul brun este de fapt orez alb, dar nedecojit?
Cu toate acestea este importanta culoarea pe care o alegeti, aceasta jucand un rol important pentru organism. Coaja contine cea mai mare parte de vitamine si grasime sanatoasa. In concluzie, orezul brun este mai sanatos.

Oul: alb sau maro?
Pe langa vitaminele D, K si B12 acest produs contine proteine foarte importante, care sunt exploatate de catre organism in proportie de 100%. Chiar daca majoritatea persoanelor prefera ouale cu coaja mai inchisa la culoare, aceasta nu joaca absolut niciun rol in ceea ce priveste calitatea continutului. Culoarea este conditionata din punct de vedere genetic, diferind de la caz la caz.

Marul: verde sau rosu?
Merele reprezinta una dintre cele mai iubite fructe si mica gustare dintre mese. Diferenta intre mere nu consta numai in culoare, ci in cantitatea de vitamine. Spre exemplu merele rosii sunt cu mult inaintea celor verzi in privinta vitaminei C.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s