Untul de arahide, o optiune alimentara sanatoasa

 

Untul de arahide este un aliment realizat din arahide uscate si prajite, de consistenta pastoasa, care poate fi folosit atat ca o gustare, intins pe paine, cat si in feluri mai elaborate de mancare. Chiar daca se intalneste cu deosebire in bucataria americana, olandeza, britanica sau in anumite tari din Orientul Indepartat, preparatul este prezent si pe meleagurile noastre.

 

Cat este de sanatos si care sunt punctele sale slabe, au relevat mai multe studii efectuate in domeniul nutritiei. O concluzie general valabila ar fi cantitatea sporita de acizi grasi benefici, vitamine esentiale, proteine si minerale pe care o pune la dispozitie. Untul de arahide este bogat si in fibre alimentare care regleaza nivelul de colesterol si de zahar din sange.

 

Persoanele care includ produsul moderat in alimentatie sunt mai putin susceptibile sa dezvolte afectiuni de inima decat celelalte. S-a raportat chiar ca anumiti nutrienti din unt, printre care acidul folic si resveratrolul, ar fi foarte eficienti in prevenirea cancerului.

 

 

Din punct de vedere caloric, untul de arahide este un aliment dens, si prin urmare trebuie consumat in cantiti reduse. Cantitatea zilnica recomandata este de una, maxim doua linguri, daca te procupa sa iti mentii silueta la forma dorita.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s