Cât de PERICULOS poate fi un IAURT

Imagine

Lapte praf, emulgatori sau chiar şi… extract de gândaci! Acesta poate fi conţinutul iaurturilor pe care le consumăm. Insectele sunt folosite de unele companii, care colorează astfel produsele, iar CNN a realizat un reportaj despre această metodă, care tot mai mult îi nemulţumeşte pe consumatori.

Iaurtul de căpşuni are culoarea roz nu datorită fructelor, ci a gândacilor Coşenila. Anume aceste insecte, odată strivite, capătă o culoare roşie intensă.
Din aceşti gândaci se extrage un colorant natural, transformat ulterior în carmin sau acid carminic.

Nu sunt căpşuni

Aproape 40.000 de gândaci sunt necesari pentru a produce doar o jumătate de kilogram de acid carminic. Substanţa este obţinută, după ce insectele sunt uscate, iar apoi fierte în apă.Gândacii exotici sunt originari din Mexic şi trăiesc pe cactuşi.

Substanţa este folosită de unii producători la colorarea iaurturilor, dar şi a sucurilor sau a îngheţatei.

Zeci de consumatori s-au plâns că astfel de produse le-au provocat stări de vomă şi alergie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s