Ingrijirea tenului pe timp de toamna

Am iesit din vacanta bronzate, odihnite si pregatite sa imbratisam toamna. Insa, pentru a ne asigura ca vom intampina intemperiile meteorologice cu un ten proaspat si curat, trebuie sa ne ingrijim diferit fata de perioada verii.

Curatare
Daca pe timp de vara eram mai mult decat multumite cu un demachiant trei in unu, cu care economiseam timp, toamna trebuie sa revenim la clasicul demachiant si tonic in sticlute separate. Acesta asigura o curatare mai profunda si o hidratare temeinica.

Ingrijire zilnica
Nu ne mai putem dispensa de crema de noapte, chiar daca in sezonul cald nu simteam nevoia ei. Tenul trebuie ajutat sa se adapteze la noile temperaturi. Pentru crema de zi, trecem de la lotiunea usoara de fata catre un compus nutritiv care sa hidrateze si sa hraneasca intens. De asemenea, daca aveti peste 25 de ani si ati neglijat sa folositi o crema contur de ochi, acum este timpul.

Ingrijire periodica
Toamna este sezonul belsugului, in care avem fructe si legume la discretie, asa ca ar fi pacat sa nu le folosim pentru a ne infrumuseta.

Masca din rosii este o binecuvantare pentru tenul gras datorita proprietatilor astringente. Cea de struguri ajuta la o exfoliere delicata (datorita acidului glucolic), iar pentru tenul uscat puteti incerca pepene galben in combinatie cu un galbenus de ou. Datorita temperaturilor mai scazute (de primavara si toamna) peelinguri chimice (in cabinet) sunt recomandate deoarece razele ultraviolete nu sunt atat de puternice si permit o tratare usoara.

Hranire si hidratare
Stim ca tenul trebuie tratat cu tot felul de creme, dar hranirea si hidratarea interioara este de nepretuit. O cura de fructe si legume prospete si consumul a cel putin doi litri de apa pe zi va vor asigura un ten luminos si sanatos iar un surplus de vitamina C este mereu binevenit.

Machiajul
Contrar ideilor preconcepute, toamna este recomandat sa folosim fond de ten si pudra deoarece acestea formeaza o pelicula protectoare contra prafului, vantului si tuturor microbilor din atmosfera.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s