Scapa de problemele tenului sensibil

In primul rand, tenul sensibil este adesea un ten decolorat. Pielea este pala si lipsita de vitalitate, sau, din contra, sufera din cauza iritatiilor, inrosindu-se si dand o senzatie foarte neplacuta. In principal, oricare ar fi cauzele problemelor, tenul sensibil se caracterizeaza printr-o dereglare ce afecteaza un procent foarte mare din populatie. Pielea nu este nici uscata, nici grasa, dar de multe ori ajunge sa usture la atingere sau sa dezvolte urme de cuperoza.

   Pentru a scapa de aceste probleme ale pielii sensibile trebuie urmati mai multi pasi, deoarece un tratament exact nu exista. In primul rand demachierea tenului trebuie sa se faca cu produse speciale, fara alcool, pe baza de aloe vera sau musetel, extracte care ajuta pielea, curatand-o in profunzime fara a o agresa. 
   Apoi, tenul sensibil are nevoie de multa hidratare. Apa si mineralele ii sunt necesare zilnic, tocmai de aceea o apa termala va fi obligatorie pentru tratarea acestui tip de ten. Cosmeticele folosite trebuie schimbate cu dermatocosmeticele si de asemenea trebuie acordata multa atentie machiajului de zi cu zi. Acesta nu trebuie sa fie incarcat, insa fondul de ten este obligatoriu pentru a proteja pielea de factorii externi – poluare, vant, precipitatii.  
   Nu in ultimul rand, tenul sensibil are nevoie de relaxare, rasfat, toate acestea putandu-i fi oferite prin masaj. Masajul facial ajuta pielea si poate fi executat foarte usor acasa si nu aduce decat beneficii. In cazul in care pielea se inroseste pe parcursul acestui proces, o puteti calma cu un cub de gheata sau cu o compresa de ceai verde.  
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s