Cum sa iti conturezi ochii cu ajutorul eyelinerului

Fara indoiala, eyelinerul este un produs must-have, care nu trebuie sa iti lipseasca din trusa de machiaj. Din vechi timpuri femeile arabe obisnuiau sa isi contureze puternic privirea, intrucat chipul lor era acoperit cu valul specific portului traditional, ele fiind nevoite sa transmita mesajele subtile cu ajutorul ochilor.  

Efectul dramatic si misterios pe care tusul de ochi il confera privirii, le-au facut pe femei sa considere acest produs o adevarata arma de seductie. Eyelinerul este unul dintre cele mai versatile produse de make-up. Cu ajutorul sau, poti crea diverse tipuri de machiaje, care au rolul de a-ti pune in valoare forma ochiului, putand fi adaptate in functie de momentul zilei.

Iata cateva stiluri care te vor ajuta sa incorporezi eyelinerul in machiajul tau de zi cu zi.

Stilul Basic pentru incepatoare

Daca esti o incepatoare in ceea ce priveste aplicarea eyelinerului, atunci este bine sa incepi cu tehnicile de baza, folosind un creion kohl negru, solid, pentru o aplicare mai usoara.  

Incepe prin a trasa o linie subtire pe pleoapa mobila, la baza genelor, pornind din coltul interior al ochiului, continuand pana cand ajungi in coltul exterior. Pentru a fi sigura ca nu iti tremura mana in timp ce aplici tusul, aseaza-ti cotul pe o suprafata stabila si tine cat mai intinsa portiunea de piele pe care urmeaza sa aplici produsul.

Dupa ce ai trasat prima linie, probabil vei dori sa obtii un machiaj mai pronuntat, drept urmare va trebui sa ingrosi putin conturul trasat la inceput. Traseaza o alta linie deasupra celei deja create, ingrosand conturul de la jumatatea ochiulu pana spre exterior.  

Stilul Glam – cum sa obtii un machiaj tip cat-eyes

Cu siguranta machiajul cat-eyes te-a cucerit la un moment dat si pe tine, insa de fiecare data cand ai vrut sa il realizezi, ai renuntat fiind convinsa ca nu vei reusi sa trasezi conturul perfect. Intr-adevar, machiajul tip cat-eyes poate fi destul de dificil de realizat, in special in cazul in care nu ai mai folosit pana acum tus de ochi, insa nu este imposibil.

Pentru a realiza un astfel de machiaj, de aceasta data ai nevoie de un tus lichid, cu pensula, pentru o aplicare cat mai precisa.  

Porneste din coltul interior al ochiului, ingrosand treptat conturul, pana ajungi in coltul exterior unde vei trasa o codita ascendenta. Pentru a fi sigura ca acea codita va iesi perfect, poti apela la trucul cu banda adeziva: lipeste o bucata de scotch sub coltul exterior al ochiului, la un unghi de 45 de grade si aplica fara nicio grija eyelinerul.

Cum sa corectezi defectele ochilor cu ajutorul eyelinerului

Daca ai ochii departati, aplica tus atat pe pleoapa mobila cat si sub ochi, la baza genelor, transand conturul de la jumatatea ochiului. Ai ochii apropiati? Traseaza un contur delicat in coltul exterior al ochiului.

Pune-ti in valoare ochii mari, migdalati, aplicand un contur cat mai gros pe pleopa superioara si o linie subtire sub ochi. Finiseaza look-ul cu ajutorul unui strat generos de mascara, pentru a-ti pune in valoare forma ochilor.

Chiar daca unii make-up artisti iti recomanda sa eviti eyelinerul daca ai ochii mici, afla ca tusul de ochi aplicat corespunzator poate crea efectul unor ochi mai mari. Secretul este sa insisti asupra coltului exterior al ochiului, evitand sa conturezi prea puternic ochii. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s