Masti pentru unghii

La ce ajuta folosirea unor masti pentru unghii?

Mastile pentru unghii ajuta in primul rand la regenerarea lor, le intaresc, dar, cel mai important, le ajuta sa nu se mai exfolieze sau rupa. De asemenea, unele masti redau luciul unghiilor si le ajuta sa creasca mai repede.

Ce ingrediente sunt recomandate in mastile pentru unghii?

Ca masti pentru unghii sunt recomandate fie cele pe baza de vitamina A uleioasa, fie cele cu ulei de ricin. De asemenea, se gasesc in comert nenumarate masti pentru unghii pe baza de vitamina B, calciu sau keratina, multe dintre ele facand adevarate minuni pentru unghii.

  

Masti pentru unghii pe baza de vitamina A

Vitamina A uleioasa este un adevarat miracol pentru unghiile fragile. O poti folosi ca atare sau, pentru rezultate mai bune, o poti combina cu 2-3 picaturi de ulei de ricin. Foloseste un recipient mic pentru a amesteca ingredientele si aplica rezultatul pe unghii folosind un betisor de urechi sau o pensula. Arunca surplusul, deoarece ingredientele isi pierd eficacitatea in timp.

Masca pentru unghii pe baza de keratina

Kreatina este intalnita adesea in tratamentele pentru ingrijirea parului. Ea are insa acelasi efect miraculos si daca este folosita drept masca pentru unghii. Aplic-o cu un betisor de urechi pe toata suprafata unghiilor si apoi, pentru a maximiza efectul, poarta o pereche de manusi. Daca doresti sa iti rasfeti si mainile, nu doar unghiile, iti recomand sa le masezi cu putin ulei de cocos incalzit.

Masca pentru unghii pe baza de lamaie

Desi lamaia este in general contraindicata pentru piele, fiind prea acida, ea face minuni pentru unghiile patate de la ojele inchise la culoare. Combina zeama de lamaie cu 2-3 picaturi de ulei de jojoba si aplica amestecul pe unghii folosind o periuta de dinti. In functie de cat de patate sunt, s-ar putea sa fie necesara repetarea procedeului timp de cateva zile. Nu uita faptul ca inainte de aplicarea ojei este indicat sa folosesti si o baza pentru unghii, care sa te ajute sa eviti patarea lor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s