Ochi perfecti- corecteaza imperfectiunile prin machiaj

Machiajul ochilor urmareste prelucrarea formei ochilor pentru ca aceasta sa se apropie cat mai mult de tiparul considerat ideal: forma migdalata. Machiajul corector atenueaza imperfectiuni, precum dimensiunea prea mare sau prea mica a ochilor, cei apropiati sau departati si directia descendenta. Invata sa folosesti produsele consacrate de machiaj utilizand tehnica corecta in functie de forma ochilor tai.

 

Machiaj pentru ochi mici

 

Dificultati pe care le intalnesti in timpul machiajului:

 

In primul rand, machiajul neadecvat (si, de regula, cel in exces) face ochii mici sa para si mai mici. Un rol important il joaca alegerea corecta a texturilor si nuantelor, sidefurile si tonurile pastel reprezentand aliati in arta make-up-ului in acest caz deoarece iti deschid si lumineaza privirea.

 

Printre vedetele cu ochi mici se numara Taylor Swift si Jessica Szohr. 

 

Taylor Swift

Jessica Szohr

 

Cum machiem ochii mici:

 

In primul rand, este important sa elimini orice imperfectiune care va incarca machiajul si care va diminua efectele corectoare ale acestuia. Pungile de sub ochi si cearcanele vor estompa intensitatea nuantelor si iti vor incarca privirea. Aplica comprese reci sau felii de castravete si alege un concealer in forma lichida, galben, care va neutraliza culoarea cearcanelor si va conferi luminozitate si uniformitate fardului de ochi.

 

Alege culoarea de fard potrivita. Este ideal sa alegi o nuanta care sa iti puna in valoare irisul. Pentru ochii albastri si verzi, alege farduri temperate de ambra, iar pentru ochii caprui, opteaza pentru tonuri calde de lavanda sau purpuriu.

Ce trebuie sa eviti? Nuantele inchise si in special machiajul smoky sau aplicarea khol-ului pe mucoasa interna si folosirea aceleiasi culori de fard ca si cea a irisului.

 

In ceea ce priveste eyeliner-ul, alege o nuanta deschisa, precum albastru sau verde. Aplica o linie subtire si uniforma si concentreaza-te pe jumatatea exterioara a ochilor. Traseaza o linie ascendenta, ridicand colturile inspre coltul sprancenei.

 

Intoarce genele cu un clestisor si aplica pudra inainte de a folosi mascara, pentru a preveni lipirea acestora, efect nedorit care micsoreaza ochii.

 

Truc: aplica un creion alb pe mucoasa interna si depaseste conturul ochilor inspre exterior, trasand un triunghi intre cele doua pleoape, pe care il umpli ulterior cu ajutorul acestuia. Efectul de luminozitate va conferi senzatia de ochi mai mari.

 

Machiaj pentru ochii proeminenti

 

Dificultati pe care le intalnesti in timpul machiajului:

 

Daca machiajul nude sau in tonuri discrete, pastel, se regaseste printre tendintele principale ale sezonului, in cazul ochilor proeminenti, acestea vor accentua dimensiunea ochilor si vor avea tendinta de a crea un aspect inestetic. De aceea, orienteaza-te catre culorile inchise si texturile mate, evitand sidefurile si fardurile crema.

 

Printre vedetele cu ochi proeminenti se numara Mila Kunis si Katy Perry. 

 

Mila Kunis

Katy Perry

 

Cum machiem ochii proeminenti:

 

Tehnica esentiala pentru ochii proeminenti este degradeul de tonuri, pornind de la un ton smoky si aplicand treptat o paleta de nuante mai deschise. Efectul urmarit este acela de a diminua impactul ochilor proeminenti, accentuand in acelasi timp privirea.

 

Aplica un primer sau fond de ten pe pleoapa pentru a consolida rezistenta fardului de pleoape.

 

Foloseste un fard de pleoape intr-o nuanta inchisa de la baza genelor pana in pliu si uniformizeaza-l pe pleoapa. Depaseste conturul acesteia inspre exterior si estompeaza-l cu o pensula unghiulara. Aplica aceeasi nuanta sub genele inferioare si estompeaz-o cu ajutorul unui burete.

 

Foloseste o nuanta mai deschisa in pliu si estompeaza pentru a nu exista linia de demarcatie intre cele doua tonuri. 

 

Pe arcada, aplica un fard iluminator, care creeaza un contrast.

 

Truc: machiajul indicat pentru ochii proeminenti este machiajul smoky, datorita nuantelor intense.
Folosirea khol-ului negru pe mucoasa interna confera senzatia de ochi mici.

Daca folosesti eyeliner, aplica-l pe pleoapa superioara si nu depasi conturul acesteia. Ingroasa linia pe masura ce te apropii de coltul extern pentru a echilibra proportiile.

 

Machiaj pentru ochi departati

 

Dificultati pe care le intalnesti in timpul machiajului:

 

Jocul de lumini si umbre realizat din fard urmand tehnica obisnuita accentueaza distanta dintre ochi, de aceea in cazul acestui tipar este indicat sa inversezi procedeul.

 

Printre vedetele cu ochi departati se numara Kate Moss si Katherine Heigl. 

 

Kate Moss

Katherine Heigl

 

Cum machiem ochii departati

 

Aplica fardul mai inchis in coltul interior al ochiului, acoperind o treime din pleoapa, iar pe cel mai deschis pe restul pleoapei, de la linia genelor pana la arcada.

 

Culoarea cea mai inchisa se va aplica si in pliu, iar ulterior se va estompa cu ajutorul unei pensule rigide sau al unui aplicator de fard.

Cu ajutorul unui khol sau al unui eyeliner, traseaza o linie subtire deasupra genelor superioare si imediat sub genele inferioare.

 

Truc: Penseaza sprancenele cat mai aproape de radacina nasului si nu le alungi inutil.

 

Machiaj pentru ochi apropiati

 

Dificultati pe care le intalnesti in timpul machiajului

 

In cazul ochilor apropiati, provocarea in cazul machiajului consta in aplicarea umbrelor in asa fel incat sa nu accentueze distanta scazuta dintre ochi.

 

Printre vedetele cu ochi apropiati se numara Anna Paquin si Miley Cyrus. 

 

Anna Paquin

Miley Cyrus

 

Cum machiem ochii apropiati

 

Aplica un fard sidef pe o treime din pleoapa  superioara, din coltul intern al ochiului, pana in zona arcadei. Fardul sidef reflecta lumina si creeaza iluzia distantei.

 

Un fard mai inchis se aplica pe restul pleoapei, doar in coltul extern, alungind colturile catre exterior.

Depaseste conturul pleoapei cu o nuanta foarte inchisa de fard, smoky. Traseaza un V culcat unind coltul extern cu pliul pleoapei.

 

Truc: Este foarte important sa folosesti un iluminator in coltul intern al ochiului, acesta avand un impact de luminozitate mai puternic decat un fard sidef.  Nu il aplica si pe arcada, pentru a concentra efectul pe zona de interes.  

 

Penseaza sprancenele putin mai departe de regiunea nasului pentru a da senzatia de ochi departati.  

 

Machiajul ochilor descendenti

 

Dificultati pe care le intalnesti in timpul machiajului

 

Coltul cazut iti poate crea probleme atunci cand vrei sa adopti machiaje de inspiratie cat eyes. Daca vrei sa iti alungesti ochii, nu trasa niciodata o linie orizontala cu eyeliner-ul.

 

Printre vedetele cu ochi descendenti se numara Blake Lively si Christina Milan. 

 

Blake Lively

Christina Milan

 

Cum machiem ochii descendenti

 

Principalul truc pentru a masca ochii descendenti si pentru a le conferi o forma migdalata: aplica tusul de la jumatatea externa a pleoapei superioare, iar atunci cand ajungi in coltul extern, urmareste o directie ascendenta.

 

Foloseste mascara in strat dublu pe jumatatea exterioara a ochilor, concentrand intensitatea privirii in acea zona si conferind astfel senzatia de ochi ascendenti. Poti utiliza si un fard deschis la culoare pe pleoapa inferioara.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s