Machiaj pentru petrecerea de Halloween

Se apropie una dintre cele mai indragite sarbatori de catre cei carora le place sa se costumeze in diferite personaje de poveste. Este vorba despre Halloween, care desi a inceput sa fie sarbatorit in tara noastra destul de recent, a capatat rapid o multime de adepti.

Scurta istorie a sarbatorii de Halloween

 

Halloween este o sarbatoare de origine celtica si a fost facuta cunoscuta de catre imigrantii irlandezi care au plecat din Statele Unite ale Americii in secolul al XIX-lea. Cu toate ca in general este sarbatorita pe 31 octombrie, exista si unele exceptii. De exemplu, suedezii celebreaza Halloween-ul in prima saptamana a lunii noiembrie.

 

Denumirea de “Halloween” provine din expresia “All Hallows’ Evening”, care se traduce prin “Seara tuturor spiritelor”. Radacinile acesteia stau in sarbatoarea pagana Samhain, care in traditia celtica era sinonima cu sfarsitul verii si cu inceputul unui nou an. In aceasta zi granita dintre taramul celor vii si al celor morti disparea, iar spiritele bune si cele rele puteau trece libere in aceasta lume. Pentru a se feri de spiritele rele si pentru a le izgoni, oamenii se deghizau ei insisi in fapturi ale noptii.

Machiajul pentru Halloween

 

Machiajul pentru Halloween te poate transforma intr-un personaj de poveste, fie el inspaimantator, amuzant sau diafan.

 

Betty Boop este una dintre cele mai cunoscute figuri ale epocii interbelice, faimoasa gratie senzualitatii sale. Pentru o transformare completa, poti incerca un machiaj si o costumatie inspirate din povestile cu Betty sau unele tipice comics-urilor.

 

 

Pentru cele care prefera misterul, fluturii de noapte si felinele sunt alegerile potrivite pentru machiajul de Halloween.

 

 

Pasarea Phoenix si zanele sunt fapturi pline de stralucire, cu puteri supranaturale si capabile de a stapani diverse elemente, precum focul sau aerul.

 

Un mim indragostit si Regina Rosie din “Alice in Tara Minunilor” sunt personaje in spatele carora iti poti ascunde cu adevarat chipul.

 

 

Daca iti plac personajele din benzile desenate, incearca sa fii o supereroina: Batgirl. Pentru a realiza acest tip de machiaj de Halloween, iti trebuie o pensula, un creion pentru contur, vopsea neagra pentru face painting si un fard metalic albastru sau sclipici in aceeasi culoare.

 

Primul pas consta in realizarea conturului mastii personajului cu ajutorul creionului. In continuare, trebuie sa umpli forma desenata cu vopseaua neagra si sa aplici rapid sclipiciul albastru.

 


 

Rezultatul va fi uimitor, iar un astfel de machiaj pentru Halloween este rapid si usor de realizat.

 

 

In cazul in care preferi personajele mai inspaimantatoare, incearca sa te deghizezi intr-un vampir. Pentru acest machiaj trebuie sa scoti din trusa de cosmetice o pudra de fata intr-o nuanta foarte deschisa, un creion fard negru, un fard negru, unul rosu, un ruj rosu si o mascara.

Mai intai contureaza ochii cu ajutorul creionului fard negru si aplica si fardul in aceeasi culoare, atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara. Continua prin a aplica si fardul rosu, imbinand cu grija culorile, astfel incat sa nu se creeze o diferenta evidenta la trecerea dintre acestea. Foloseste o mascara pentru gene, un ruj rosu pentru buze si pudra pentru fata, in scopul de a crea un aspect palid al acesteia. La final utilizeaza creionul fard negru si la comisurile gurii, pentru a accentua aspectul livid.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s