4 alimente care trebuie evitate la micul dejun

1. Chiflele sau alte produse din făină albă rafinată

O chiflă obişnuită conţine aproximativ 500 de calorii şi este echivalentul a cinci felii de pâine, avertizează nutriţionistul. De aceea, chifla sau alte produse de panificaţie făcute din făină albă sunt cele mai proaste alegeri pe care le poţi face la micul dejun. Acestea au în compoziţia lor făină rafinată, lucru care generează o creştere bruscă a glicemiei, urmată de o scădere bruscă a nivelului de energie.

2. Laptele condensat sau diverse pudre pentru cafea

O cantitate mică de cafea naturală este benefică pentru organism, susţine nutriţionistul. Însă, majoritatea oamenilor preferă să-i altereze aceste calităţi benefice adăugând tot soiul de pudre sau variante de lapte condensat care au un conţinut ridicat de grăsimi trans (grăsimi rele pentru inimă).

3. Cerealele în toate culorile

Orice tip de cereale colorate şi cu o cantitate exagerată de zahăr trebuie evitate nu numai la micul dejun, ci în general, avertizează specialistul. Din cauza coloranţilor şi a cantităţii ridicate de zahăr, aceste cereale au fost asociate cu hiperactivitatea în cazul copiilor care le consumă cu regularitate.

4. Mezelurile procesate din comerţ

Au un conţinut exagerat de sare, pe lângă alte ingrediente necunoscute şi care au un efect dezastruos asupra organismului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s