5 măşti naturale care îţi repară tenul uscat

Frumuseţea ta: 5 măşti naturale care îţi repară tenul uscat. Încearcă-le!
Temperaturile scăzute, vântul rece şi aerul uscat din încăperile încălzite sunt o combinaţie nocivă pentru tenul tău pe timpul iernii. Pielea se usucă rapid, iar cremele hidratante par să nu-şi mai facă efectul.
 

Pastă de avocado

Avocado este un fruct foarte bogat în uleiuri, în special în acizii graşi omega 3 şi omega 6. Cumpără un avocado şi lasă-l pentru câteva zile într-un loc întunecos, la temperatura camerei. Când s-a înmuiat, curăţă-l de coajă, pisează-l bine şi aplică pasta obţinută pe ten, gât şi decolteu. Lasă să acţioneze cel puţin 10 minute, apoi clăteşte-te. Uleiurile conţinute îţi vor hidrata şi repara pielea foarte uscată.

Iaurt cu lăptişor de matcă

Iaurtul gras are capacitatea de a hidrata intens tenul uscat. Iar în amestec cu lăptişorul de matcă rezultă o mască perfectă pentru un ten cu probleme. Lăptişorul de matcă este o adevărată comoară a naturii. Conţine o gamă foarte variată de vitamine – A, B1, B2, B5 în concentraţie mare, B6, B12, D, E, K – şi minerale – calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, cupru, fier etc. Într-o ceaşcă cu iaurt pune câteva picături de lăptişor de matcă. Amestecă bine şi apoi aplică masca pe faţă, gât şi decolteu. Lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute. Iaurtul are şi capacităţi exfoliante, ceea ce face ca celule moarte să fie îndepărtate, iar elementele hrănitoare să pătrundă cu adevărat în piele.

Tărâţe de grâu şi ulei de măsline

Repară pielea foarte uscată cu un amestec din tărâţe de grâu şi ulei de măsline. Tărâţele conţin vitamine şi minerale concentrate în membrana exterioară a grâului care este îndepărtată în procesul de fabricare a făinii albe. Amestecă o ceaşcă cu tărâţe de grâu cu suficient ulei de măsline pentru a forma o pastă consistentă. Masează-ţi pielea cu acest amestec fără a te clăti. Lasă să acţioneze cel puţin 10 minute apoi clăteşte-te.

Banană şi gălbenuş

Pisează o jumătate de banană bine coaptă şi amestec-o cu un gălbenuş de ou. Aplică apoi pe faţă, gât şi decolteu şi las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte-te. Bananele conţin vitaminele A, B9 (acid folic), C, E, dar şi minerale precum magneziu, potasiu, fosfor, calciu,  zinc, sodiu sau fier, fiind o adevărată comoară pentru pielea ta. Gălbenuşul este bogat în uleiuri puternic hidratante, esenţiale pentru o piele sănătoasă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s