Ce este glutenul?

 

produse fainoase

Glutenul este o proteina de origine vegetala, si nu o substanta toxica (cum probabil ai putea crede dupa atatea avertismente), care se gaseste in cereale precum graul, orzul, secara si ovazul, dar si in alte produse preparate industrial (praful de ciocolata, bulionul, laptele de orez, laptele de soia, mezelurile, sosurile, supele la plic, gemurile, etc.). Prin urmare, daca nu suferi de boala celiaca (intoleranta la gluten) sau nu ai o sensibilitate la gluten, nu ai de ce sa renunti de tot la aceasta proteina, pentru ca poti provoca organismului un dezechilibru.

 

Insa incearca sa ai un stil de viata sanatos si sa consumi alimente sanatoase. De exemplu, invata sa prepari multe produse in casa, cum ar fi: crema de branza, pateu, compot, dulceata, mezeluri, dulciuri, etc. Inlocuieste produsele din comert cu cele homemade si te vei simti mult mai bine.

 

orez brun

Desi sunt recomandate in mod special persoanelor care sufera de afectiunea celiaca, nici produsele fara gluten nu sunt tocmai sanatoase, avand in vedere ca majoritatea au in compozitie amidon rafinat, ceea ce iti poate provoca alte afectiuni si iti poate afecta silueta. Asadar, daca vrei sa incepi o dieta fara gluten, introdu in alimentatia ta quinoa, legume si fructe.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s