Coenzima Q10: ce este şi dacă te ajută cu adevărat

Frumuseţea ta. Coenzima Q10: ce este şi dacă te ajută cu adevărat
Reclamele la produse cosmetice pomenesc atât de des de coenzima Q10 încât cu siguranţă îţi este un termen foarte cunoscut. Proprietăţile sale antiîmbătrânire sunt foarte lăudate, dar sunt cu adevărat reale?
 

Ce este coenzima Q10?

Coenzima Q10 este o substanţă care se găseşte în mod natural în organism şi care ajută la transformarea nutrienţilor în energie. Se găseşte în aproape toate ceulele corpului nostru şi este un antioxidant foarte puternic.

Cum te ajută?

Antioxidanţii luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, care pot distruge membranele celulare, alterează structura ADN-ului celular şi pot provoca moartea celulelor. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că radicalii liberi au o contribuţie majoră la procesul de îmbătrânire, dar şi la apariţia unor probleme de sănătate precum bolile de inimă sau cancerul.

Antioxidanţii, precum coenzima Q10, pot neutraliza radicalii liberi şi pot reduce sau chiar preveni unele dintre efectele lor nocive. De asemenea, coenzima Q10 protejează celulele pielii de razele ultraviolete, prevenind fotoîmbătrânirea, apariţia prematură a ridurilor.

 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s