Lipsa de calciu si efectele ei asupra organismului

Cunoscuta sub cuvantul de hipocalcemie in lumea medicala, lipsa de calciu reprezinta scaderea sub limita normala a acestei substante minerale din organism. Hipocalcemiile minore nu produc probleme mari in organism, insa cu timpul te poti confrunta cu anumite simptome neplacute, care sa te afecteze pe mai multe planuri.

 

efecte lipsa de calciu

Efecte fizice cauzate de lipsa de calciu din organism

Calciul este important pentru functionarea optima a organismului, fiind implicat in mai multe procese esentiale. Daca ai o lipsa de calciu, te poti confrunta cu contractii musculare spontane, senzatie de amorteala la nivelul membrelor, furnicaturi simtite in degetele de la maini si de la picioare.

Avand in vedere ca acest mineral pretios pentru organism are grija de sistemul cardiovascular si asigura un ritm normal inimii, vei resimti si aici cateva simptome legate de presiunea sangelui.

Si pielea ta va avea de suferit in acest caz. O vei simti uscata, sensibila la atingere, iar unghiile si parul vor da semne de degradare. Poti avea usoare sangerari gingivale si chiar sa observi vase de sange sparte pe picioare sau la nivelul fetei.

Aceste simptome nu se manifesta la fel la fiecare persoana si difera mult si de gravitatea carentei. Spre exemplu, pe termen lung lipsa de calciu poate duce la rahitism in cazul copiilor si la osteoporoza in cazul adultilor, in special la femei.

Ce efecte are carenta de calciu la nivel psihologic?

Lipsa de calciu iti poate afecta, de asemenea, si comportamentul. Unele dintre efectele neplacute ale acestui tip de carenta sunt somnolenta, depresia, anxietatea si irascibilitate. Si lipsa poftei de mancare, stresul si insomnia pot fi simtite in perioadele in care te confrunti cu o scadere a calciului din organism.

efecte cauzate de lipsa de calciu

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s