Indulcitori naturali pe care sa ii incluzi in dieta

Stevia, cel mai sanatos indulcitor natural

Stevia este o planta provenita din sudul Americii, folosita de sute de ani ca indulcitor natural. Extractul din aceasta planta este de 300 de ori mai dulce decat zaharul, cu 0 calorii si 0 carbohidrati in compozitie. Astfel, cei care tin o dieta iti pot satisface pofta de dulce fara a strica socotelile legate de calorii.

Stevia are si alte beneficii, in special in ceea ce priveste nivelul glicemiei in organism. Bolnavii de diabet pot consuma cu incredere acest indulcitor natural. Daca zaharul face rau dintilor, incurajand aparitia cariilor, stevia are exact efectul opus. S-a dovedit ca aceasta planta miraculoasa are si proprietati antibacteriene, iar consumul oral poate combate aparitia cariilor si a gingivitei.

Daca vrei sa folosesti extractul de stevie in prepararea dulciurilor, poti inlocui zaharul cu acesta, pastrand, totusi, o parte mica din acesta. Astfel, pentru fiecare 100 grame de zahar inlocuite, adauga 3 linguri si jumatate de extract de stevie.

Mierea, indulcitorul natural plin de antioxidanti

Lista lunga de beneficii pe care mierea le aduce organismului te-ar putea convinge sa o folosesti ca inlocuitor natural al zaharului. Ea contine antioxidanti si vitamine, avand proprietati antimicrobiene. Mierea contine mai multe calorii decat zaharul, insa este si mult mai dulce, deci vei folosi mai putina. Indicele glicemic scazut al mierii o face potrivita pentru cei care doresc sa slabeasca, dar si pentru diabetici.

Exista peste 300 de feluri de miere. Cele mai inchise la culoare au mai multe nutrimente si o aroma mai pronuntata. Poti adauga mierea in ceai sau in deserturi, bucurandu-te de efectele ei benefice asupra organismului si de gustul delicios.

Siropul de artar, unul dintre cei mai sanatosi indulcitori naturali

Siropul de artar este un un energizant si un indulcitor 100% natural, perfect pe post de combustibil inainte si dupa antrenamentul fizic. Cu peste 54 de antioxidanti si o cantitate considerabila de mangan si zinc, acest indulcitor ajuta la protejarea celulelor musculare de efectul de oxidare cauzat de efortul prelungit.

Siropul de artar are mai putine calorii decat mierea (in jur de 50 calorii la o lingura). O singura portie de 60 ml de sirop de artar contine doza zilnica necesara de mangan, o substanta importanta pentru functionarea normala a creierului. In plus, aceeasi portie contine 37% din doza zilnica necesara de riboflavina, care ajuta in procesul metabolic si doar 217 calorii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s