5 alimente care-ţi fac stomacul plat

Dr. Oz: 5 alimente care-ţi fac stomacul plat. Include-le în alimentaţia ta!
1. Orezul

Orezul este digerat complet în timpul procesului de digestie şi previne formarea gazelor, de aceea Dr. Oz îl recomandă femeilor care au probleme cu balonarea şi gazele. Unii carbohidraţi nu sunt digeraţi complet şi prin urmare cauzează aceste efecte neplăcute. Însă, orezul şi făina de orez sunt alternativele perfecte pentru amidonoase precum grâu, ovăz, porumb şi cartofi.

2. Banana

Balonarea nu are legătură numai cu formarea gazelor intestinale, ci un alt motiv ar fi consumul ridicat de sare care se regăseşte în toate produsele procesate în cantităţi foarte ridicate. Sarea atrage şi reţine apa în organism, astfel că riscul de balonare este ridicat. O soluţie bună este să consumi alimente bogate în potasiu care reglează funcţiile sodiului în corp.

 
3. Iaurtul

Este recomandat deoarece conţine probiotice care îmbunătăţesc digestia. Datorită probioticelor, iaurtul generează o creştere a bacteriilor bune în tractul digestiv, iar acest lucru uşurează digestia şi previne balonarea. Cea mai bună alegere este iaurtul simplu degresat sau cu un conţinut mic de grăsimi. Iar dacă vrei să-l îndulceşti, adaugă câteva fructe proaspete în el sau miere de albine.

4. Ceaiul din plante medicinale

Are rolul de a calma spasmele şi crampele intestinale. Ceaiul de mentă calmează stomacul, relaxează tractul digestiv şi uşurează spasmele.

5. Castravetele

Este un diuretic natural, aşa că atunci când eşti balonată este cel mai bun remediu. Deoarece este bogat în apă şi sărac în fibre te ajută să urinezi mai des şi să elimini mai multă apă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s