5 motive pentru care ar fi bine să alegi ciocolata neagră în locul celei cu lapte

5 motive pentru care ar fi bine să alegi ciocolata neagră în locul celei cu lapte
Numeroase studii au scos la iveală beneficiile pe care le aduce ciocolata neagră de calitate, datorită conţinutul său bogat în cacao (peste 70%). De asemenea, aceste sortimente de ciocolată conţin puţine ingrediente, în general unt de cacao, pudră de cacao, lecitină de soia, zahăr nerafinat şi extract de vanilie.
 
1. Face bine la inimă

Ciocolata neagră consumată cu moderaţie menţine la un nivel optim tensiunea arterială şi scade colesterolul rău. Dar nu este recomandat să exagerezi cu cantităţile consumate, ci să te limitezi la maximum 20 de grame pe zi. De asemenea, flavonoidele din ciocolata neagră ajută la producerea oxidului nitric, o substanţă care relaxează arterele şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui către inimă.

2. Este benefică pentru ten

Flavonoidele care se regăsesc în cacaua folosită în cantităţi mari în ciocolata neagră protejează pielea de efectele nocive ale radiaţiilor solare. Studiile arată că aceste substanţe pot să prevină apariţia arsurilor sau a iritaţiilor cauzate de expunerea la soare.

 

Un alt efect benefic asupra pielii este acela de a întârzia procesul de îmbătrânire. Ciocolata neagră reduce nivelul hormonilor de stres, astfel încât producţia de colagen nu este afectată şi riscul de formare a ridurilor este mai mic.

3. Este benefică pentru creier

Dacă nu te poţi concentra este recomandat să mănânci o bucată de ciocolată neagră. Circulaţia sanguină îmbunătăţită va avea un efect semnificativ nu numai asupra inimii, ci şi asupra creierului. Astfel, capacitatea de concentrare creşte, datorită oxigenării creierului. De asemenea, ciocolata neagră conţine teobromină, o substanţă care te revigorează şi te ajută să te concentrezi mai uşor.

5. Te ajută la slăbit

Potrivit cercetărilor, ciocolata neagră potoleşte pofta de dulce, sărat şi grăsimi, prin urmare tentaţia de a consuma alimente nesănătoase care îţi afectează silueta este una mult mai mică. De asemenea, este mult mai săţioasă decât celelate variante, de aceea o vei consuma în cantităţi mai mici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s