Cel mai bun sport pentru slabit

Cel mai bun sport pentru slabit este…

Inotul. Exista mai multe motive pentru care s-a ajuns la aceasta concluzie. Iata cateva dintre ele:

1. Oricine poate inota fara a se expune vreunui pericol. Contrapresiunea apei schimba impactul gravitatiei asupra corpului tau, ceea ce inseamna ca incheieturile si oasele tale sunt protejate pe termen lung. Avand in vedere ca cele mai multe tipuri de antrenament fizic, in special cele cardio, pot cauza probleme articulare in timp.

2. Daca inoti pentru cel putin 20 de minute pe zi, mentinand un ritm si o viteza constante, faci un exercitiu aerobic care iti imbunatateste conditia fizica generala, stimuleaza metabolismul si arde grasimi, chiar si dupa ce ai incetat sa faci efort.

3. Deoarece este un antrenament aerobic, inotul iti imbunatateste capacitatea cardiopulmonara, datorita efortului depus de corp pentru a se misca, in ciuda rezistentei apei.

4. O ora de inot, intr-un ritm moderat, poate arde 500 de calorii.

5. Pentru ca pozitia noastra naturala este cea verticala, iar atunci cand inotam, devine orizontala, acest fapt ajuta la deplasarea secretiilor ce tin de sistemul respirator si, implicit, contribuie la o respiratie mai eficienta. S-a dovedit inclusiv ca cei care sufera de astm beneficiaza de pe urma inotului, deoarece li se imbunatateste functia respiratorie.

6. Inotul iti imbunatateste coordonarea corpului. Mai bine de doua treimi din musculatura sunt lucrate atunci cand practicam acest sport, atat din partea superioara, cat si din cea inferioara a corpului. Trunchiul, capul, bratele si picioarele sunt fortate sa realizeze o miscare coordonata in acest fel.

7. Oricine poate practica inotul, de la persoane de 90 de ani, pana la copii de doar cativa ani. Spre deosebire de alte sporturi, care nu mai pot fi practicate la o varsta mai inaintata, inotul este acela pe care il vei putea practica toata viata.

8. Inotul imbunatateste postura corpului, extrem de importanta atat pentru sanatate, cat si pentru a face o impresie buna prin limbajul trupului. Daca ti se zice adesea ca nu stai suficient de dreapta, acest sport te va ajuta prin lucrarea muschilor spatelui, care adesea nu sunt tonifiati destul. Iar daca ai o problema cu coloana, precum lombalgia sau scolioza, probabil ti s-au interzis multe tipuri de efort fizic, insa acesta nu numai ca nu se afla pe acea lista, ci e chiar recomandat pentru ameliorarea simptomelor acestor afectiuni.

9. Chiar si persoanele care sufera de boli cronice, care fac terapie fizica sau care se afla in tratament post-operatoriu pot beneficia de pe urma inotului. De altfel, pentru o persoana cu artrita, de exemplu, orice alta forma de sport poate fi extrem de dureroasa si chiar imposibil de practicat.

10. Este distractiv, mai ales intr-o zi calduroasa de vara. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s