Alimente care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic

Alimentaţia zilnică joacă un rol esenţial în păstrarea unei stări bune de sănătate. O alimentaţie echilibrată şi sănătoasă îţi poate oferi protecţie împotriva bolilor şi energie în desfăşurarea activităţilor cotidiene.

Imagine

Cerealele integrale, cea mai importantă sursă de energie

Cerealele integrale sunt considerate a fi cea mai importantă sursă de energie pentru organism. Aproximativ o treime din consumul alimentar zilnic ar trebui să fie reprezentat de alimentele din această categorie. Este indicat să consumi produse pe bază de făină de mălai, orez brun, făină de grâu integrală sau fulgi de ovăz. Cerealele integrale conţin carbohidraţi, minerale, vitamine de tip B şi foarte multe fibre.

Fructele şi legumele – dozele tale de vitamine

Fructele şi legumele sunt principalele surse de vitamine şi minerale, substanţe fără de care organismul tău nu ar putea funcţiona. Poţi consuma între cinci şi nouă porţii de alimente de acest tip. Fructele şi legumele proaspete, consumate în stare crudă, contribuie la satisfacerea aportului zilnic necesar de vitamine şi minerale. Dincolo de acest lucru, atât fructele cât şi legumele pot fi mâncate fie în stare crudă, fie preparate în diverse moduri, în funcţie de preferinţele culinare ale fiecăruia. Substanţele conţinute de fructe şi legume împiedică apariţia bolilor cardiovasculare, a cancerului, întăresc sistemul imunitar şi ajută la prevenirea obezităţii, datorită conţinutului mic de calorii.

Produsele lactate – bogăţie de calciu, potasiu şi vitamina D

Produsele lactate au un conţinut bogat de calciu, potasiu şi Vitamina D. Include în alimentaţia ta zilnică laptele degresat, integral, brânzeturile proaspete şi iaurtul. Produsele lactate întăresc masa osoasă şi ajută la prevenirea osteoporozei.

Carnea şi seminţele – sursele tale de proteine şi fibre

Pentru a funcţiona la parametrii optimi, organismul tău are nevoie de proteine şi fibre. Nu te feri, aşadar, să mănânci carne roşie, de pui, peşte, produse din soia, seminţe sau alune. Evită, însă, carnea grasă, gătită prin prăjire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s