Alimentul potrivit la momentul potrivit

Ciocolata cu lapte

Buna pentru refacerea musculara. Ciocolata este o buna gustare. Ea ajuta la refacerea musculara dupa exercitii. Cea cu lapte este un remediu optim pentru muschii obositi, preintampinand si febra musculara. Aceasta bautura e de preferat celor energizante pentru sportivi, intrucat este una saraca in grasimi, dar ajuta muschii sa fie mai tonici la urmatorul antrenament. 

Ovaz

Bun pentru a arde grasimea. Terciul de ovaz aduce energie, dar stimuleaza si pierderea in greutate datorita indicelui glicemic scazut. Studiile au arat ca femeile care au consumat preponderent alimente cu indice glicemic mic au pierdut de doua ori mai repede in greutate decat cei care au tinut dieta, dar au consumat alimente cu indice glicemic mare. Consuma alimente cu indice glicemic mic inainte cu doua ore de a face exercitii, asigurandu-ti astfel nivelul de zahar de care organismul are nevoie in timpul exercitiilor.

Somon

Bun pentru exercitiile cardio. Exercitiile cardio sunt cele care te ajuta sa slabesti cel mai repede si in acelasi timp sanatos. Introducand acizi grasi esentiali in dieta in mod regulat, vei ajuta inima sa functioneze optim si sa se adapteze la acest gen de exercitii mai usor. Acizii grasi esentiali reduc riscul de accidentari in timpul exercitiilor de genul intinderilor musculare sau de vanatai.

Banana

Buna pentru a preveni crampele si carceii. O banana medie consumata pe zi sau chiar cu zece minute inainte de exercitii aduce potasiul si magneziul de care organismul are nevoie, electroliti vitali pentru contractia si relaxarea muschilor, impiedicand astfel aparitia crampelor sau a spasmelor. Si, cum ea este si bogata in carbohidrati cu actiune lenta, este ideala dupa exercitii pentru a conferi un plus de energie. 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s