Despre consumul de oua de prepelita

Consumul de oua este benefic pentru sanatate, iar consumul constant de oua de prepelita este echivalentul consumului unui super-aliment si asta pentru ca oul de prepelita contine toti nutrientii importanti de care organismul are nevoie.

Ce contine oul de prepelita?

Oul de prepelita contine de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B12 decat oul de gaina. In plus aceste oua contin proteine de calitate superioara, doze importante de vitamina A, B, D, E, dar si zinc, potasiu, sulf si calciu.

Un ou de prepelita are doar 14 calorii, iar trei oua de prepelita reprezinta echivalentul unui ou de gaina.

Unul din marele avantaje pe care le au ouale de prepelita este ca acestea nu provoaca alergii, mai mult decat atat le vindeca. Este dovedit ca amelioreaza simptomele rinitei alergice si a sinuzitelor, dar previne si afectiunile alergice ale ochiului si urticaria. Consumate constant sunt excelente pentru revitalizarea organismului, previn si combat anemia, calmeaza crizele de gastrita, previn afectiunile biliare si hepatice.

Ouale de prepelita stimuleaza metabolismul, fiind de folos in curele de slabire si in prevenirea si tratarea obezitatii. La beneficiile pe care le aduc micile oua de prepelita se adauga si capacitatea de scadere a colesterolul, iar prin aceasta asigura o protectie a intregului sistem circulator si a inimii.

Se considera ca trateaza eficient astmul si diabetul – prin capacitatea de stimulare a metabolismului de stimulare a functiei pancreatice.

Mai trebuie spus ca cei care mananca oua de prepelita isi ingrijesc din interior pielea si parul, tocmai prin aportul special de minerale pe care acestea le aduc in organism.

Cate oua de prepelita poti manca

O parte din beneficii se pierd prin fierberea lor. Ideal este consumul de oua de prepelita crude. Spre deosebire de ouale obisnuite, nu exista riscul infectiei cu Salmonella pentru ca aceste oua contin lizozima, o substanta care ucide bacteriile.

Pentru beneficiile si pentru gustul lor poti manca 5 oua de prepelita in fiecare zi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s