Cyclingul, perfect pentru slabit

Pedalează către o stare permanentă de bine, un corp mai tonifiat şi mai slim şi o inimă perfect sănătoasă.

Mersul pe bicicletă este perfect pentru a te menţine ȋn formă, a combate stresul şi a dormi ca un bebeluş. Ba, mai mult, dacă te plimbi pe bicicletă săptămânal, te asiguri că nu vei face niciodată o boală de inimă.

Slăbeşti… muuult

Dacă alegi bicicleta pentru a merge la serviciu, la piaţă şi la plimbare prin oraş şi o foloseşti, deci, zilnic, vei arde cam 2000 de calorii pe săptămână ȋn cazul ȋn care pedalezi cu o viteză moderată mai puţin de jumătate de oră pe zi. Iar dacă pedalezi o oră ȋntreagă, arzi nu mai puţin de 300 de calorii, deci poţi să mănânci o ciocolată sau o prăjitură cu mult caramel ca apoi s-o dai jos rapid, biciclind.

Nu te ȋmbolnăveşti

Datorită faptului că măreşte rata metabolică, mersul pe bicicletă optimizează funcţiile inimii, plămânilor şi circulaţiei sanguine, prevenind astfel atacurile cerebrale sau stopul cardiac.
Şi pentru că pune tot organismul ȋn mişcare, biciclitul te ţine departe şi de mai toate formele de cancer, mai ales cel de sân şi colon, dar şi de diabetul zaharat de tip 2, cel care apare mai ales din cauza lipsei de mişcare.

Este uşor şi distractiv

Faţă de alte forme de cardio, mersul pe bicicletă nu afectează oasele, tendoanele sau ligamentele, aşa că riscul de a face un accident major este mai mic.
Unde mai pui că eliberează endorfine, hormonii fericirii, şi serotonină, hormonul relaxării, aşa că este o formă de sport perfectă pentru a combate stresul şi efectele lui negative ca insomnia, anxietatea sau depresia. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s