Terapia cu namol

masaj-namol

De mii de ani, oamenii cred in puterea tamaduitoare a namolurilor, considerate candva emanatii sacre ale pamantului. Aceste noroaie ale adincurilor venite din laboratorul naturii au fost aduse in laboratoarele oamenilor de stiinta. Studiindu-li-se calitatile terapeutice, au ajuns ingredient principal in tratamentul cu rezultate spectaculoase al unor afectiuni.

  • Frumusete cu namol

    In cosmetica, extractul purificat din namoluri se foloseste in prepararea produselor pentru ingrijirea pielii fetei si a corpului, in produse speciale pentru bai. Masca pe baza de namol are ca principal efect uscarea si degresarea pielii. Preparatul permite revenirea culorii sanatoase a pielii, regleaza tonusul muschilor si netezeste ridurile. Celulele se dilata, imbunatatindu-se circulatia sangelui si a limfei, metabolismul substantelor, troficitatea tesuturilor, respiratia tisulara, accelerandu-se procesele oxidative si regeneratoare de la nivelul pielii. Pielea devine elastica si catifelata. Sub actiunea mastilor se atenueaza si se resorb cicatricele.  Namolurile se recomanda in caz de: ten gras, seboree, cosuri, piele ofilita si flasca (a fetei si gatului), cicatrice cheloidale, sechele ale unor arsuri, alopecie, profilaxia imbatranirii premature a pielii fetei, gatului, pieptului, celulita. Masca pe baza de namol are un deosebit efect si asupra radacinii parului, intarindu-l si accelerandu-i cresterea. Contraindicatii: dermatita, micoze, acnee rozacee, hemangioame.
Namolul adus din lac pentru tratament la domiciliu trebuie pus intr-un vas de lemn, de exemplu un butoias, dezinfectat cu o solutie de 3% cloramina si spalat cu apa fierbinte. Nu se pastreaza mai mult de sase luni. Namolul trebuie acoperit cu sare de mare sau sare obisnuita fiarta.

  • La ce sunt bune namolurile?

– Afectiuni reumatismale: stari preartrozice, reumatism degenerativ, artroze ale coloanei si articulatiilor, reumatism poliarticular, tendonite, periartrite
– Afectiuni posttraumatice: sechele musculo-articulare, sechele osoase
– Afectiuni neurologice periferice cronice
– Afectiuni ginecologice cronice: anexite, metroanexite cronice, sterilitate
– Celulita si cosmetica.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s