ALCALINE/ ACIDE

Alimentele se impart in doua categorii: alcaline si acide.
FRUCTE ALCALINE: stafide, curmale, smochine, ananas, mere si cidru caise, piersici, cirese, avocado, struguri, banane coapte, capsuni, grape-fruit, mango, pepene galben/rosu, nectarine, masline negre, papaya, pere
FRUCTE ACIDE: toate conservele, gemuri, dulceturi, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate conservate cu sulfura fructe proaspete consumate zahar banane verzi, masline verzi, prune.
LEGUME ALCALINE: ciuperci, mazare verde, broccoli, conopida, rosii varza rosie si alba, ceapa, usturoi, praz, salata verde, sfecla morcovi, cartofi, spanac, castraveti, patrunjel, pastarnac, ardei, dovleac, ridichi, soia boabe in, bostan, nap, vinete.
LEGUME ACIDE: ardei iute, asparagus rubarbar toate tipurile de fasole si linte.
CEREALE ALCALINE: cereale proaspete, orz verde, alimente neutre dar care absorb aciditatea digestiva: paine prajita, paine mai veche de 2 zile (contin mai putin gluten care genereaza exces de mucus in corp).
CEREALE ACIDE: produse de patiserie, paine alba, paine integrala sau graham, amidon, aluaturi, popcorn, malai, paste fainoase, gris, orez (alb, brun, basmati) faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale.
LACTATE ALCALINE: lapte smantanit, kefir, zer, unt, frisca lapte proaspat (vaca, capra) iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins.
LACTATE ACIDE: Parmezan, branzeturi fermentate, cascaval, telemea inghetata, iaurt indulcit sau iaurt cu fructe lapte fiert, lapte praf, smantana fermentata.
ALIMENTE GATITE ALCALINE: legume fierte, coapte, mancaruri sau ghiveci de legume, dar fara rosii sau bulion, supe de zarzavat si de radacinoase fara carne.
ALIMENTE GATITE ACIDE: Alimente foarte acide: mancaruri ce contin rosii fierte, bulion sau pasta de rosii, supele in care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gatit, conserve.
DULCIURI ALCALINE: suc de trestie de zahar, zahar din trestie uscat sirop de orez brun (mierea in cantitati mari poate forma si acizi).
DULCIURI ACIDE: dulciuri, prajituri, biscuiti, napolitane, ciocolata, indulcitori sintetici (zaharina, aspartam, sorbitol), miere artificiala sau prelucrata cu zahar, fructoza, lactoza.
PRODUSE ANIMALE ALCALINE: oua de prepelita, oua de rata.
PRODUSE ANIMALE ACIDE: mezeluri, toate tipurile de carne de mamifere, pasare, peste, gelatina, grasime, icre, oua de gaina.
BAUTURI ALCALINE: sucuri de legume radacinoase, ceaiuri de plante neindulcite, apa plata si apa de izvor sunt considerate neutre, desi in realitate au un pH usor acid (intre 6-7).
BAUTURI ACIDE: toate bauturile alcoolice, racoritoare sintetice, cola, cafea, cacao, sifon.
DIVERSE  ALCALINE: aproape toate condimentele, produse din lucerna, alge, ghimbir, amalaki, sare de mare, drojdie de bere.
DIVERSE  ACIDE: muraturi facute cu otet, maioneze, sare rafinata, sosuri, ketchup, pasta de rosii, mustar (pasta), curry aditivi alimentari sintetici: arome, coloranti, glutamat, conservanti ca: benzoat, otet, saramura.
ALIMENTE ULEIOASE ALCALINE: ulei presat la rece de floarea soarelui sau masline ulei de peste, ulei de primula, migdale, samburi de dovleac, alune, susan, castane, nuca de cocos.
ALIMENTE ULEIOASE ACIDE: ulei rafinat de floarea soarelui sau de masline fructe oleaginoase si seminte coapte sau prajite nuci, fistic.
OBICEIURI CARE ALCALINIZEAZA CORPUL: somnul, relaxarea, sauna, exercitiul fizic, meditatia, exercitiile de respiratie buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul.
OBICEIURI CARE PRODUC ACIDOZA: fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice, somn insuficient, medicamente, supararea, mania, stresul, ura, revolta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s