Beneficiile apei reci

Apa este elementul cheie al vietii, ne aduce zi de zi numeroase beneficii si fara ea nu ar putea exista nimic pe pamant.

In afara de faptul ca ne mentine organismul hidratat, apa poate fi folosita cu diverse alte scopuri, iar atunci cand este rece are si mai multe efecte benefice.

Reduce stresul

In orice situatie stresanta si obositoare este de ajuns sa mergi la baie si sa iti stropesti fata cu putina apa rece pentru a te simti instantaneu mai relaxat. Apa rece ajuta la reglarea temperaturii corpului, incetineste bataile inimii si astfel reduce anxietatea.

Face parul sa straluceasca

O solutie eficienta este ca dupa ce iti speli parul sa-l clatesti cu apa rece. Astfel, porii firului de par se vor inchide si acesta va deveni mai matasos si va reflecta mai bine lumina.

Slabeste

Se pare ca simpla consumare a apei reci va face ca inca 70 calorii sa fie arse in plus pe zi, pentru ca organismul face un efort sa o aduca la temperatura sa.

Este buna in caz de arsura

Daca ai ghinionul sa te arzi, introdu imediat mana sau suprafata arsa intr-un recipiect cu apa rece. Astefl vei opri efectul caldurii auspra tesutului. Mentine apa pe zona respectiva timp de 20 minute.

Manichiura rapida

Ti-ai vopsit unghiile si trebuie sa pleci undeva urgent. Ce faci pentru a nu-ti strica manichiura si a-ti rezolva problemela in acelasi timp? Este simplu, tine mainile pentru cateva minute in apa rece. Vei vedea ca oja se intareste mult mai repede.

In caz de mahmureala

Apa este buna in caz de mahmureala pentru ca te hidrateaza, dar este buna si sub alta forma. Fa un dus alternand apa calda cu cea rece pentru a scapa mai repede de starea de rau de dupa petrecere. Daca nu poti suporta apa rece pe intregul corp, foloseste o compresa cu apa rece pe care o vei aplica pe ochi, stand linistit in pat intr-o incapere intunecata.

Imbunatateste circulatia

Alternarea apei reci cu cea calda, sub dus, este buna si pentru activarea circulatiei sangelui in organism. Apa calda va creste circulatia la nivelul pielii, iar cea rece va face ca organele interne sa primeasca mai mult sange pentru a le mentine calde.

Apa rece este si secretul multor atleti de performanta, cei mai curajosi dintre ei facand bai reci dupa antrenament pentru a reduce inflamatiile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s